top of page

Uden ord :

 

Randi Egebro Baltsersen er et kreativt skabende menneske, som ikke behøver at bruge ord for at blive hørt. Hun benytter sig af flere udtryksplatforme. Hovedsageligt er det maleriet, der har hendes fokus. Her kan hun udtrykke sig frit i et billedsprog, som ofte har en snert af surrealisme over sig. Hendes brug af forholdsvis stærke farver fastslår hendes budskab og henter en forstærket følelse ind hos beskueren.

 

Randi bruger til dels maleriet som en form for virkelighedsflugt, som hun nyder at tage på. Her kan hun være sig selv og have en dialog med sig selv. Her er der kun de regler hun selv sætter op.

Det endelige resultat er ikke nødvendigvis det allervigtigste for Randi, men det er mere selve processen, som optager hende og her giver hun alt hvad hun har i sig. Det er her hun forsvinder ind i en helt anden verden – et andet sted, hvor hun finder ro og plads til fordybelse. Hvor tiden hører op med at eksistere og tankerne stopper deres forstyrrende påvirkninger. 

 

Randi har ikke fundet sit helt klare ståsted rent kunstnerisk endnu, og måske er det slet ikke derhen hun vil. Når man oplever hendes billedverden virker det som om, at det der ligger hende mest på sinde, er at følge lysten og følelserne og bearbejde det hun oplever i sig selv og i sine nære omgivelser. Derfor forekommer hendes udtryk at være alsidigt og stikker i flere retninger, men overordnet for dem alle, finder man en vilje og en stor lyst til at udtrykke sig. Der er ingen tvivl om at Randi er fuld af ideer, fantasi og gå på mod. Hun har noget på hjertet og hun nærmest leger sig ind i sin motivverden, til trods for at det er seriøse emner hun berører; budskaber om at passe på vores jord, stille protester mod samfundet, en beskyttelse af sig selv og de svage, flugt fra en provokerende verden, hvor alting skal gå så stærkt og ingen tager sig tid og flugt fra tanker, der truer med at trække en i den forkerte retning. Men Randi ser også skønheden og mærker livet, hvilket hun gengiver i sine naturbilleder, som er fyldt med livsmod. Her kan man mærke, at hun er til stede.

 

Det at være et skabende menneske er en indefra kommende nødvendighed og Randi kan slet ikke lade være med at udtrykke sig billedeligt og hendes begejstring skinner igennem og hendes budskaber rammer os og giver os noget at tænke over.

 

©Af Kirsten-Marie Hedeland, skribent og tv programvært på ”Kunst for Tiden”, februar 2016

 

 

bottom of page